Isparta Uygulamalı Bililmler Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi, üniversite senatosunun 16.04.2019 tarihli ve 21/01 sayılı kararıyla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla, bilime ve bilimsel çalışmalara onlarla beraber ve onların gözünden bakmak; bilimi günlük hayatın vazgeçilmezi ve bilimsel merakın en yakın arkadaşları olmasını ve hayal dünyalarının daima canlı kalmasını sağlamak; farklı eğitim dönemleri ve yaş düzeyindeki çocukların, bilim ve sanatla olan ilişkilerini güçlendirmek; öğrenmeyi ve üretmeyi onlar için daha ilginç hale getirmek; bilim ve sanat alanındaki yeniliklerin, özellikle dezavantajlı çocuklarla buluşturulmasını sağlamak ve yaratıcı düşünceyi desteklemek amacıyla kurulmuştur.